eneco-energie-info

logo-energie_0018_Eneco

Eneco is gericht op de productie, handel, transport en levering van gas, elektriciteit en warmte. Eneco energie behoort tot de top 3 van energiebedrijven in Nederland en heeft meer dan 2 miljoen particuliere klanten. Ook MKB en grote bedrijven worden bediend door hen. Eneco wil in Noordwest-Europa de meest toekomstgerichte energiedienstverlener zijn.

vergelijk internet

Geschiedenis Eneco

De wortels van Eneco gaan terug tot medio 19e eeuw. Na fusies en samenwerkingen tussen gemeentelijke nutsbedrijven werd in 1995 het huidige Eneco opgericht. Deze oorsprong is terug te zien in het feit dat de aandelen van Eneco in handen zijn van 60 Nederlandse gemeentes.

Eneco Groep

Eneco Groep is niet alleen in Nederland actief maar is ook een internationale duurzame energieonderneming. Eneco heeft activiteiten ontplooit in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van de Eneco Groep staat in Rotterdam. Netbeheerder Stedin, Consultancybedrijf Ecofys en Joulz (specialist in energie-infrastructuren) maken ook deel uit van de Eneco Groep.

Toekomstvisie

Betrokken, uitgesproken en daadkrachtig bouwen ze aan een duurzame toekomst met betaalbare en beschikbare energie voor iedereen. Energieleverancier Eneco wil een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor anderen. Het energiebedrijf toont aan dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is.

Duurzame energie

Eneco energie is tegen investeringen in kolen en kernenergie en richt zijn pijlen op elektriciteit en warmte uit duurzame energiebronnen, zoals wind op land en zee, bio, zon, hydro en warmte. Totdat er voldoende duurzame energie beschikbaar is, richt Eneco zich op gas, de meest duurzame fossiele brandstof.

Besparen met Eneco Energie

Op iedereenoverstappen.nl kunt u Eneco en andere aanbieders van energie vergelijken. Vul uw huidige energiegebruik en uw persoonlijke gegevens in onze vergelijker in. Vervolgens tonen wij u welke energieleverancier het beste bij uw situatie past en het voordeligst is. Besluit u van energieaanbieder te veranderen? Wij regelen de overstap van energie.

vergelijk internet