energieleveranciers

Op deze pagina kunt u zien welke energieleveranciers u bij ons kunt vergelijken. iedereenoverstappen.nl vergelijkt de belangrijkste energieleveranciers van Nederland. Door over te stappen, ontvangt u voordeel. Stap over op een nieuwe energieleverancier en bespaar direct op uw energierekening.

vergelijken energie

 Hier een overzicht van een aantal belangrijke energieleveranciers die u bij ons kunt vergelijken:

logo-energie_0018_Enecoenergiedirect-energielogo-energie_0011_NEM

Huismerkenergie

vergelijk internet

Snel vergelijken en overstappen

Vergelijk energieleveranciers door uw gegevens in te vullen. U krijgt de beste energiedeals te zien aangepast op uw situatie. Stap over met onze handige overstapservice. Bespaar honderden euro’s op uw energierekening!

Vrije markt van energieleveranciers

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is iedereen in Nederland vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. Voor die tijd bepaalde de regio waarin je woonde van welke aanbieder je energie moest afnemen. Sinds2004 zijn er steeds meer energieleveranciers bijgekomen op de Nederlandse energiemarkt. Prijsvechters zagen hun kans;  zij gingen goedkope energie aanbieden door hun kantoorkosten zo laag mogelijk te houden. Ook kwamen er veel groene energieleveranciers op de markt die inspeelden op de duurzaamheidstrend. Tegenwoordig hebben praktisch alle energieaanbieders groene energie in hun pakket opgenomen.

De grootste energieleveranciers

Nuon, Essent en Eneco zijn in Nederland de drie grootste energieleveranciers. Zij hebben een gezamenlijk marktaandeel van 80%,  blijkt uit de Trendrapportage van de Autoriteit Consument & Markt. De concurrentie op de energiemarkt stijgt ieder jaar. Zo is in 2013 12,1% van de Nederlandse huishoudens geswitcht van leverancier, tegen 11,7% in 2012.

vergelijk internet