energietarieven

Energietarieven van de verschillende energieleveranciers bestaan uit drie soorten kosten. Ten eerste bestaat het tarief uit de prijs die u betaalt voor stroom, de prijs per kWh. Ten tweede de prijs die u betaalt voor gas, de prijs per m³. En als laatste bestaan energietarieven uit het vastrecht, de administratiekosten voor de levering van energie.

vergelijk internet

Tarieven energie-aanbieders

Waarop moet u letten bij het vergelijken van de energietarieven?

  • Zorg dat u altijd de variabele tarieven vergelijkt met de variabele tarieven van een andere aanbieder. Hetzelfde geldt als uw voorkeur uit gaat naar vaste tarieven.
  • Kijk goed naar de looptijd van uw huidige contract en de aanbieding van een andere energie-aanbieder. Een contract van 3 jaar met een variabel tarief lijkt misschien interessant, maar dit betekent dat dit tarief 2 keer per jaar door de leverancier kan worden aangepast. Bedenk goed of u deze onzekerheid wenst of dat u liever op zeker speelt.

Energie-aanbieding met korting

Heeft u energietarieven vergeleken en krijgt u korting bij een nieuwe aanbieding? Let op, kortingen worden vaak berekend in een percentage op het elektriciteitstarief (in kWh). Het aandeel elektriciteit is maar 15% tot 20% van de totale rekening. De prijs van gas telt dus ook voor een groot deel mee. Let daarom goed op de prijs van gas (in m3) in het voorstel.

Energietarieven op uw jaarafrekening

Heeft u variabele tarieven dan kunnen leveranciers deze per 1 januari en per 1 juli aanpassen. De leveringstarieven op de jaarafrekening zijn gemiddelde tarieven over de periode van uw energieverbruik. Dit is niet het geval als u heeft gekozen voor een contract met vaste tarieven.

Energietarieven vergelijken en direct overstappen

Uw persoonlijke situatie en huishouden zijn de basis van het beste energiecontract. Hoe groot is uw huishouden? Hoe goed is uw huis geïsoleerd? Wilt u grijze- of groene energie? Via iedereenoverstappen.nl kunt u zelf eenvoudig energietarieven vergelijken van energieleveranciers. Sluit direct uw nieuwe energiecontract af via iedereenoverstappen.nl.

vergelijk internet