Internetgiganten roepen FCC op tot netneutraliteit

Internetgiganten hebben de Amerikaanse telecomwaakhond FCC opgeroepen tot het schrapen van het nieuwe netneutraliteitplan.
Internetgiganten roepen FCC op tot netneutraliteit

Ruim honderd internetbedrijven ondertekenden de open brief aan de FCC.
Internetgiganten zoals Google, Facebook, Amazon en Netflix ondertekenden de brief stuk voor stuk. In de brief gaan de bedrijven in op de recente onthullingen dat de FCC deels voorstander is van het discrimeneren van internetverkeer. De FCC zou internetproviders toe willen staan om deals te sluiten met contentrproviders, mits die “commercieel redelijk” zijn.

internetgiganten-roepen-fcc-op-tot-netneutraliteit

De verschillende internetbedrijven kunnen zich echter niet vinden in die plannen. “De FCC zou gebruikers en internetbedrijven moeten beschermen tegen het blokkeren, discrimineren of betaald voortrekken (van het internet) en zou transparantie moeten waarborgen op de internetmarkt.”
Tegelijkertijd riep een van de commissieleden van de FCC op tot het uitstellen van de stemming over het nieuwe plan. Internetbedrijven maken zich vooral zorgen dat nieuwkomers straks niet op kunnen tegen grote bedrijven, die lucratieve deals kunnen sluiten met internetproviders.