Wat doet je kind toch op internet?

Maar liefst de helft van de ouders heeft geen flauw benul welke sites hun kind bezoekt. Ouders controleren zelden of nooit de geschiedenis van de browser van de computer om te kijken welke sites hun kind heeft bekeken.

moederdochterlaptop470

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1.400 ouders die kinderen hebben tussen de 8 en 18 jaar. 39 procent geeft aan dat ze een enkele keer hebben gekeken en 29 procent heeft dit vaker gedaan.

Grooming
Maar liefst 88 procent van de ouders geeft aan dat ze met hun kind gesproken hebben wat ze moeten doen als een onbekende online contact met ze zoekt. Dit doen ze vooral omdat er de laatste tijd in de media veel aandacht wordt geschonken aan het fenomeen dat ook wel ’grooming’ wordt genoemd.

Afspraken
Wat in het onderzoek opvalt, is dat ruim veertig procent van de ouders geen afspraken heeft gemaakt over welk zedelijk gedrag normaal is te vertonen op internet en voor de webcam. Als reden wordt gegeven dat ouders ervan overtuigd zijn dat hun kind slim genoeg is om geen naaktfoto’s te delen of handelingen te verrichten voor de webcam.